Tisková zpráva k manifestaci IVČRN dne 16. ledna 2015 v Praze

Vyšlo na IVČRN dne 16. 1. 2015 (link)

Prý nás bylo 500, příště nás bude 5 000.

10421252_10153047892282938_746589827951437075_n

V závěru demonstrace iniciativy Islám v České republice nechceme, konané v pátek 16. 1. 2015 před Pražským hradem, přednesl Martin Konvička tyto programové cíle:

Dlouhodobě usilujeme o zařazení islámu mezi nenávistné ideologie, usilující o potlačení lidských práv a svobod (ve smyslu par. 260 tr. Zákona), a tvrdé postihování jeho šíření a propagace.

Krátkodobě vyzýváme zodpovědné této země k následnému:

1. novelizovat Zákon o církvích tak, aby islámské náboženství ztratilo statut registrované církve či náboženské společnosti.

2. zrušit výjimky z veterinárních a hygienických zákonů, které dnes umožňují nehumánní praxi takzvaných „halal“ porážek.

3. odmítnout v současnosti projednávaný vládní návrh o zvýšení pravomocí úřadu veřejného ochránce práv (ombudsmanka Šabatová), neboť se domníváme, že v rukou sluníčkové mafie okolo ministra Dienstbiera by se pravomoc podávat diskriminační žaloby změnila v nástroj persekuce nepohodlných názorů a osob.

Dnešní demonstrace probíhala ve všední den, přesto odhadujeme účast na 2000 občanů. Brzy se zase sejdeme, v podstatně větším počtu.

Islám v České Republice nechceme
Islám v České Republice nechceme